Energi- och Hypnosterapeut

Utbildningens längd 2 år deltid distans/internat - utbildningen är för närvarande vilande, vi hänvisar till Grundkurs terapeutisk hypnos.


Utbildningen till Energi- och Hypnosterapeut består av Coach-året (läs mer under upplägget för coachutbildningen) samt ett påbyggnadsår som innehåller tre processblock som genomförs dagtid onsdag-söndag samt ett examinationsblock om tre dagar (fredag - söndag). 


Vi arbetar med vägledda meditationer och terapeutisk hypnos för att lindra stress, finna underliggande strategier och beslut som ligger till grund för övertygelser som påverkar klientens dagliga liv. Den terapeutiska hypnosen kan också användas för smärtlindring, för att bygga känslomässiga resurser och för att finna händelser som kan vara avgörande för hur klienten mår, men som förträngts för att de uppfattades som alltför smärtsamma när de inträffade.


Den terapeutska hypnosen har även visat sig framgångsrik för att läka eller skapa förståelse för:

  • problem med närhet och intimitet
  • tillitsproblem som grundats av upplevelser av svek
  • bekräftelsebehov som uppfattas som störande av klient och/eller anhöriga
  • ogynnsamt starka försvar mot kontakt med egna känslor (avtrubbat känslosystem)
  • högkänslig personlighet (HSP)
  • överdriven självkritik, låg självkänsla, förhöjt kontrollbehov

Under fördjupningsåret ingår 20 obligatoriska elevbehandlingar under handledning. Teoristudierna genomförs i huvudsak på distans på hemmaplan. De tre första träffarna är processorienterade medan den fjärde utgörs av en examinationsträff.

Gillar du våra kurser? Dela dem gärna med dina vänner!

Kontakta oss redan idag om du vill veta mer.