Meningen Med Livet?

Välkommen till Lifecaps kurs Meningen Med Livet


Meningen med livet och andra existentiella frågeställningar av typen: Vem är jag?


Vi som skapat den här kursen anser att det smart att välja den förklaringsmodell som är mest gynnsam för vår psykiska hälsa när det inte finns motsägande fakta. Varför tro på någonting som får oss att må dåligt, om det inte finns bevis?


Det material vi presenterar bygger på årtionden av studier av forskningsresultat bland annat inom området kvantfysik samt på hundratals timmar av samtal mellan mig, Gaya från Lifecap (med en Fil. kand i Systemvetenskap i botten, kompletterad av flera års universitetsstudier i bland annat Jungiansk psykologi, nationalekonomi samt en utbildning till Dipl. energi- och hypnosterapeut) och mannen som vi i materialet kallar Doktor Jan. Där vi behöver förtydliga att han inte har doktorerat, han är Leg. läkare med mångårig praktik och mer än femtio års studier av kvantfysik i bagaget. Han kallas Doktor Jan av sina patienter, därav tilltalsnamnet.  


Självklart färgas våra samtal av min erfarenhet av tusentals timmar av klientarbete i form av kognitiv terapi kombinerat med terapeutisk hypnos och Dr. Jans mångåriga erfarenhet av samtal med patienter och deras nära anhöriga. På senare år har han arbetat ideellt med att samtala med föräldrar till barn som är diagnostiserade med dödlig cancer och som förväntas dö inom en snar framtid.


Både jag och Dr. Jan har, ända sedan vår barndom, varit nyfikna på hur universum fungerar, vad oändlighet betyder, varifrån vi kommer, vart vi är på väg, vilka vi människor egentligen är och andra existentiella frågor. Tillsammans har vi mer än 140 års erfarenhet av frågeställningar och sökande av svar inom det här området. I kursen ingår drygt fyra timmar samtal om skapelsen som Filmare och Producent Lars Forssberg filmat och klippt ihop utifrån över 25 timmars samtal. Dessutom finns texter, bilder och några kompletterande videos.


Vi, Gaya och Dr. Jan, upplever sedan några år tillbaka att vi mår fantastiskt bra, även om vi ibland drar på oss fysiska åkommor. Vi vet att orsaken till att vår psykiska hälsa förblir stark, även om vi drabbas av anhörigas död, egen sjukdom eller motgångar av andra slag, är att vi har tillskansat oss mycket gynnsamma förklaringsmodeller. Vi har koll på meningen med våra liv!


I den här kursen delar vi med oss av modellerna med en förhoppning om att även du ska finna tillfredsställelse genom det synsätt vi presenterar.


Om vi själva hade blivit erbjudna kunskapen som förmedlas i den här kursen för ett antal år sedan, hade vi med glädje betalat mångdubbelt det belopp som den här kursen erbjuds för. Detta eftersom kunskapen hade kunnat skona oss från mycket lidande och kämpande.


Det första steget att ta till sig för att komma till ett suveränt mående är att acceptera att vi har tankar, vi har känslor och vi har en kropp, men vi är inte vår kropp. Vi är så mycket mer än vår kropp. Vi kan se kroppen som vår farkost under vår vistelse här på jorden.


Jag, Gaya, brukar själv benämna livet som vi lever som människor på jorden som "Barbie-världen". Jag ser den del av mig som agerar på jorden som "Barbie-Gaya". En figur som iscensätter föreställningar i samspel med andra Barbies och Kens i hologrammet som utgör jorden.


När jag ser på min tillvaro som en "Barbie-värld" kan jag lyfta blicken och distansera mig lite från det som händer på vår planet. När jag gör det kan jag förnimma att jag har tillgång till helt andra dimensioner än dem jag ser när jag "yr omkring och gör mina Barbie-sysslor i Barbie-världen" och kunskapen om att allt är energi blir tydlig.


När vi accepterar att livet på jorden utspelas i en tredimensionell bipolär värld så inser vi att det är omöjligt att se ljuset om vi inte upplevt mörker. Det går heller inte att känna lycka om vi inte haft tillgång till den kontrast som sorgen utgör. Utan motsatserna mellan feminint och maskulint skulle det inte uppstå några kreativa spänningar. Med en sådan förklaringsmodell och en övertygelse om att vi är mer än den del av oss som går omkring här på planeten, är dömande, skuld och skam inte adekvat.


Den här kursen är politiskt och religiöst obunden. Vi kan trots detta ibland använda oss av citat från olika religiösa källor, både i text, på videos och i ljudfiler för att förtydliga vissa antaganden.


Välkommen in till en bättre värld!

Meningen med livet?


1. Inledning och förklaringsmodell
2. Skapelsen - Universums uppbyggnad
3. Skapelsen - vem är jag?
4. Skapelsen - sjukdomsbegreppet
5. Skapelsen - förtydliganden
6. Slutsatser från avsnitt 2-5
7. Relationers betydelse i utvecklingsprocessen
8. Sammanfattning
9. Avslutande ord

Gillar du våra kurser? Dela dem gärna med dina vänner!

Kontakta oss redan idag om du vill veta mer.